|
Tradycje kulinarne SzwecjiNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
978-83-65520-53-1
EAN:
9788365520531
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Wydawca:
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2022
wysyłka:
48h
44,45
zł
Cena detaliczna:
64,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,17 zł
OpisRecenzje
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|