|
Uważaj, co jesz, gdy zażywasz leki PZWLNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788320043006
EAN:
9788320043006
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Interakcje między żywnością, suplementami diety a lekami
Wydawca:
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
liczba stron:
164
rok wydania:
2020
wysyłka:
niedostępny
32,94
zł
Cena detaliczna:
39,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,94 zł
OpisRecenzje
Warto wiedzieć, że stosowanie preparatów witaminowych, mineralnych i suplementów diety zawierających substancje roślinne lub zioła może powodować występowanie różnego rodzaju interakcji z przepisanymi przez lekarza preparatami. Niejednokrotnie interakcje te są bardzo złożone i mogą zachodzić na poziomie wchłaniania, dystrybucji, eliminacji lub uwalniania leku. Interakcje dotyczą też przemian biochemicznych leku w wątrobie lub w przewodzie pokarmowym. W rezultacie z powodu wzajemnych oddziaływań leków i suplementów diety efekt terapeutyczny przepisanego przez lekarza środka może być nieprzewidywalny. Autorzy - specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie udzielają wskazówek i praktycznych porad, kiedy przyjmować leki, czym nie wolno ich popijać, jakie produkty spożywcze osłabiają działanie leku lub je wzmacniają. Z książki mogą korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|