|  |   Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońcaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił! 
                            ISBN:
                         
978-83-8318-581-1                         
                            EAN:
                         
9788383185811                         
                            oprawa:
                         
Twarda                         
                            Wydawca:
                         
                            format:
                         
243x195x18mm                         
                            język:
                         
polski                         
                            liczba stron:
                         
160                         
                            rok wydania:
                         
2023                         
                    wysyłka:
                 
                    niedostępny
                 34,52zł Cena detaliczna:   59,99 zł Produkt niedostępny Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,52 zł 
	Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. 
	Oto najlepsze sycylijskie przepisy! 
	Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmström zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej 
	najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie – koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm. 
	Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy,bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu. 
	Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito! 
	Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi. 
	Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej 
	Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego 
	sięgania po warzywa. 
	Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl Brak recenzjix 
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE     
            Wybierz wariant produktu
         | |