|
Whisky Leksykon smakoszaNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-7773-620-3
EAN:
9788377736203
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
16.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2013
wysyłka:
niedostępny
36,86
zł
Cena detaliczna:
59,99 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,86 zł
OpisRecenzje
,,Whisky. Leksykon smakosza” to książka, którą można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
- Celem tej książki jest pomóc Ci w poruszaniu się po tym fascynującym temacie i udostępnić pewne skróty. Profil smaku został opracowany na podstawie analizy ponad tysiąca zapisków z degustacji, stanowiąc obiektywny sposób porównania wyróżniających i istotnych cech smakowych whisky. – zaznacza na początku publikacji autor, David Wishart.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny – w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|