|
Whisky. Leksykon smakosza Wyd.II RMNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-7773-184-0
EAN:
9788377731840
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
17.0x24.1
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2013
wysyłka:
niedostępny
36,81
zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,81 zł
OpisRecenzje
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny - w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez ,,wodę życia""!
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|