Okładka książki Wiem co jem. Przepisy z programu

Wiem co jem. Przepisy z programu

Średnia ocena: 5,00 (1)
ISBN:
9788324520831
EAN:
9788324520831
oprawa:
oprawa: broszurowa
Wydawca:
format:
16,5x24 cm
język:
polski
liczba stron:
152
rok wydania:
2022
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
18,53
 zł
Cena detaliczna:  
29,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,53
Czy można na co dzień jeść bez chemii? Czy da się unikać ""sklepowej"" przetworzonej żywności? Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co ""wrzucają do garnka"". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze. Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym. Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych. Smacznie i zdrowo. Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.Sposoby na ograniczenie ""chemii na stole"". Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: Co tygrysy lubią najbardziej, Proste jak drut, czy Dziękuję, nie marnuję. Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
Anna, ocena: 5,0/5
2017-09-17
Książka autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej pt Wiem co jem. Przepisy z programu składa się 70 przepisów , które wykonała w swoim kulinarnym programie. Chcąc przyrządzić proste danie warto jest wiedzieć jak ono powstaje, ile posiada w sobie konserwantów oraz poznać na nowo jego smak poprzez zwrócenie uwagi na składniki jakie dodajemy do niego. Książka ta składa się z 8 rozdziałów , a wśród nich zwróciłam uwagę na następujące przepisy: Co tygrysy lubią najbardziej: domowa pizza, krówki, budyń na szybko, frytki dietetyczne. Proste jak drut: szarlotka na skróty, najszybsza sałatka świata , zupa krem z zielonego groszku. Wyższa szkoła jazdy: masło klarowane, ananas z krewetkami, pasztet św. Katarzyny, mleko kokosowe. Grillowanie- nasz sport narodowy: podstawowa marynata do mięs, papryka z grilla, cukinia z kozim serem, karkówka po Bosacku, ketchup domowy. Zdrowie na budowie: majonez domowy, kefir domowy, kasza jaglana na słodko, ciastka owsiane. Święta i po świętach: ćwikła, śledź w oleju lnianym, pierogi wigilijne, lukry i dekoracje, pierniczki świąteczne. Dziękuje, nie marnuje: grzanki winogronowe, grzanki do zupy lub sałaty, omlet z białek, powidła śliwkowe, koktajl bananowy. Każde z przedstawionych 70 przepisów wykonany w prosty sposób , wiedza przekazana od autorki ucieszy nie jedno smakowe podniebienie Czytelnika. Tekst napisany został przez Panią Aleksandrę Misztal w sposób zrozumiały. Dla mnie każdy przepis jest kulinarną tajemnicą wartą odkrycia na łamach ów książki autorstwa Katarzyny Bosak. Twarda oprawa, 152 strony, pięknie zaprezentowana jest grafika w książce oraz zdjęcia wykonywanych potraw przez autorkę, Wydawnictwo Publicat, Poznań,2015. Polecam.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj