|
|
Williams. Podstawy żywienia i dietoterapiazapowiedź
Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788368527193
EAN:
9788368527193
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
13.5x26.5cm
język:
polski
liczba stron:
575
rok wydania:
2025
wysyłka:
po 02.11.2025
315,81
zł
Cena detaliczna:
329,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 315,81 zł
Żywienie jest dynamicznie i stale rozwijającą się dyscypliną. Czynnikami istotnie zmieniającymi jej oblicze są m.in. badania naukowe o żywieniu człowieka, nowe wzorce żywieniowe, wpływające na zmianę potrzeb opieki zdrowotnej oraz opinia publiczna, coraz bardziej świadoma znaczenia promocji zdrowia i roli żywienia. Pacjenci poszukują możliwości samodzielnego zaangażowania się w troskę o własne zdrowie, a integralną częścią takiej opieki zdrowotnej jest prawidłowe i zbilansowane żywienie.
Williams. Podstawy żywienia i dietoterapia to publikacja uwzględniająca te zmiany.
W podręczniku przedstawiono naukowe zasady żywienia oraz ich praktyczne zastosowania w opiece skoncentrowanej na pacjencie.
Celem autorów było opracowanie książki odpowiadającej współczesnym potrzebom, zawierającej zaktualizowane treści, odzwierciedlające najnowszą dostępną literaturę naukową oraz wychodzącej naprzeciw oczekiwaniom i zmieniającym się potrzebom studentów, wykładowców i lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej.
Intencją autorów było również to, aby osoby zajmujące się opieką zdrowotną z należytą ostrożnością podchodziły do nowych informacji żywieniowych i pytań dotyczących żywienia, zadawanych przez ich coraz bardziej zróżnicowanych klientów i pacjentów; oraz aby kontakt i komunikacja z profesjonalistami w dziedzinie żywienia pomogły zbudować silne podejście zespołowe do klinicznych problemów żywieniowych w opiece nad pacjentem.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|