|
Wilno Rodzinna historia smakówNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-268-2397-8
EAN:
9788326823978
oprawa:
twarda
podtytuł:
Rodzinna historia smaków
Wydawca:
format:
240x170x40mm
język:
polski
liczba stron:
304
rok wydania:
2016
wysyłka:
niedostępny
31,41
zł
Cena detaliczna:
49,99 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,41 zł
OpisRecenzje
Książka, dzięki której kucharz zacznie czytać, a reporter gotować
Fascynująca rodzinna opowieść o Wileńszczyźnie, mieszkających tam Polakach i Litwie w ogóle. Ewa Wołkanowska-Kołodziej to zdolna reporterka, Genowefa Wołkanowska to znana na całej Litwie kucharka. Książka powstała z połączenia talentów matki i córki. Z książek kucharskich się korzysta, sięgając po przepisy. Z niniejszej również korzystać można, lecz czyta się ją przede wszystkim, by nie rzec dosadniej, pochłania, niczym najwspanialszego cepelina nadzianego baraniną. To fantastyczna opowieść o dzisiejszej Wileńszczyźnie i Litwie. Pisana przez Polkę, lecz niepolonocentryczna, opowieść współczesna, lecz pełna odniesień do historii. Pełną gębą reportaż z elementami eseju i mnóstwem doskonałych tradycyjnych litewskich przepisów - oto, co właśnie trzymacie Państwo w dłoniach. A coś takiego trzyma się w dłoniach nieczęsto. ROBERT MAKŁOWICZ, krytyk kulinarny i podróżnik Wreszcie wiem, czemu smażony chleb to najlepsza zakąska do piwa, jak smakuje hematogenas, czy kapłun pije się, czy się go je, no i czemu Litwini kochają cepeliny. Ale książka Ewy to reportaż o pokoleniach, które spotykają się przy suto zastawionym stole. Pełen humoru i miłości. Miłości do Wilna, rodziny, gotowania i do dzielenia się jedzeniem. KATARZYNA BONI, reporterka Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|