|
Zakwas. Technologia w piekarniNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
ISBN:
9788301182991
EAN:
9788301182991
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
15.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
408
rok wydania:
2015
wysyłka:
niedostępny
75,69
zł
Cena detaliczna:
99,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,69 zł
OpisRecenzjeJak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: - prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, - zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, - możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, - kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|