|
![]() Zakwas. Technologia w piekarniNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
ISBN:
9788301182991
EAN:
9788301182991
oprawa:
Twarda
Wydawca:
format:
15.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
408
rok wydania:
2015
wysyłka:
niedostępny
75,23
zł
Cena detaliczna:
99,00 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,23 zł
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: - prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, - zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, - możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, - kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|