Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Średnia ocena: 5,00 (2)
autor:
ISBN:
978-83-240-3220-4
EAN:
9788324032204
oprawa:
twarda
Wydawca:
format:
210x150mm
język:
polski
liczba stron:
208
rok wydania:
2019
wysyłka:
niedostępny
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
25,41
 zł
Cena detaliczna:  
36,90 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,41

Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie. Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy. Odpowiadając na potrzeby czytelników proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników. W książce znajdziesz proste i niedrogie pomysły na: o własne pieczywo, o drugie śniadanie do pracy i szkoły, o nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci, o desery dla łasuchów, o dania świąteczne. Ponad 40 tysięcy sprzedanych egzemplarzy ,,Zamień chemię na jedzenie""!

Recenzje

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
kukułeczki.pl, ocena: 5,0/5
2018-02-04
Zamień chemię na jedzenie- Proste przepisy na jedzenie bez chemii Julita Bator autorka książki Zamień chemię na jedzenie.Jej pierwsza książka osiągnęła niesamowity wynik w sprzedaży ponad 150 tysięcy sprzedanych egzemplarzy, co niezmiernie mnie cieszy ponieważ coraz większe grono ludzi świadomie podchodzi do jedzenia i nie chodzi tylko o czytanie etykiet, ale również o planowanie i nie marnowanie jedzenia. Julita jest mama trójki dzieci która zdecydowała się zrezygnować z kupowania przetworzonej żywności z dodatkiem różnych dziwnych składników. Pieczenie chleba, domowych drożdżówek, to dla niej codzienność, a przepisy na banalne zdrowe dania znajdziesz w jej najnowszej książce, którą serdecznie polecam.  Książka Zamień chemię na jedzenie to zbiór bardzo prostych przepisów dla każdego kto chce zmienić swoje nawyki żywieniowe bez wydawania fortuny ponieważ autorka proponuje proste łatwo dostępne składniki. W książce znajdziesz receptury na własne domowe pieczywo, pyszne śniadania, które możesz zabrać do szkoły i pracy, nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci, smaczne desery oraz dania świąteczne.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
kruche_babeczki, ocena: 5,0/5
2018-02-05
To już druga książka Julity Bator. Pierwszej nie miałam okazji recenzować, ale ta jest super. Pełna prostych, smacznych przepisów na danie dla całej rodziny. Pani Julita jest mamą trójki dzieci i pewnego dnia zdecydowała się z rodziną na eksperyment żywieniowy. Zrezygnowała z kupowania szkodliwie przetworzonej żywności. Książka została podzielona na kilka rozdziałów: Mało nas, mało nas do pieczenia chleba, czyli Chleb i co do chleba ? Szkoła óczy (błąd zrobiony specjalnie ;-)), czyli Co do szkoły? Green generation, czyli Co do pracy? Analiza spożywcza, czyli Przemycanie wartości odżywczych Opowieść wigilijna, czyli Co na Boże Narodzenie? Odrobina Bullerbyn w Polsce, czyli Co na Wielkanoc? Cukier krzepi, czyli Słodycze i desery Niech żyje bal, czyli Co na Kinder party? Domowy bar szybkiej obsługi, czyli Zdrowy fast food Co do picia, czyli Kawa czy herbata? W książce znajdziemy też przepisy podstawowe, tematyczny podział przepisów, źródła i spis produktów. Dzięki książce możemy zmienić nawyki żywieniowe naszej rodziny, na bardziej zdrowe. Wszystkie przepisy są proste, więc na pewno każdy je spokojnie wykona. Każdy przepis opatrzony zdjęciem, mamy podaną listę składników potrzebną do wykonania dania, stopień trudności, ilość porcji, oraz sposób przygotowania. Autora zachęca nas do wspólnego gotowania z dziećmi, dzieli się poradami, zachęca do czytania etykiet produktów, które kupujemy. Ja już od dłuższego czasu staram się to robić i jestem załamana tym, co czasem znajdę na etykiecie. Podoba mi się zdrowe podejście autorki do tematu cukru (oczywiście nierafinowanego), którego używa do słodzenia, bo jak twierdzi nie można przesadzać i odmówić sobie i dzieciom wszystkiego. Książka na pewno warta uwagi, zachęcam do przetestowania przepisów. Ja już pozaznaczałam, te, które wypróbuję jako pierwsze :-)
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj