|
![]() Zasady żywienia Podręcznik Część 1Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
9788302152580
EAN:
9788302152580
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1
Wydawca:
format:
242x174 mm
język:
polski
liczba stron:
256
rok wydania:
2021
wysyłka:
48h
54,86
zł
Cena detaliczna:
62,80 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,03 zł
OpisRecenzje
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]() ![]()
Wybierz wariant produktu
|
|