|
Zasady żywienia Podręcznik Część 1Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-02-15258-0
EAN:
9788302152580
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kwalifikacja T.15.1
Wydawca:
format:
242x174 mm
język:
polski
liczba stron:
256
rok wydania:
2021
wysyłka:
48h
55,38
zł
Cena detaliczna:
60,70 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 53,03 zł
OpisRecenzje
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|