Zastąp cukier

Zastąp cukier

Srednia ocena: 5,00 (1)
ISBN:
978-83-65404-33-6
EAN:
9788365404336
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Cztery słodkie kroki do zdrowia
rok wydania:
2016
Wydawca:
format:
14,5x20,5 cm
liczba stron:
312
wysyłka:
48h
33,81
 zł
49,40 zł
Czy wiesz, że cukier, zdaniem ekspertów, jest niebezpieczną dla zdrowia substancją, prowadzącą do uzależnienia, podobnie jak alkohol i nikotyna? A czy wiesz, że Twój wilczy apetyt na czekoladę czy „coś” słodkiego, według najnowszych badań, wykazuje podobieństwo do potrzeby odczuwania odurzenia narkotykami, ponieważ w obu przypadkach wytwarzane są opioidy? Substancje te mają właściwości podobne do morfiny i na dłuższą metę zmieniają nasz mózg. Nadmierna ochota na słodkie „co nieco” niesie za sobą ogromne ryzyko dla naszego zdrowia. To nadwaga, próchnica, cukrzyca, ale nie tylko, bo to również takie choroby jak ADHD, Alzheimer czy rak.

Zdrowie jest słodsze niż cukier!

Dzięki tej książce dowiesz się jak odzyskać kontrolę nad swoją dietą. Dzięki zastosowaniu zdrowych cukrów z niczego nie będziesz musiał rezygnować ani się wyrzekać. To one zaopatrzą Twój organizm w niezbędną do życia energię, ale bez negatywnych skutków. A dzięki zawartym w książce przepisom nauczysz się jak upiec chleb, przygotować niespotykane mieszanki muesli, wykwintne dania główne, konfitury, ciasta i desery, a wszystko to ze zdrowymi cukrami! Program dostosowany jest do Twoich potrzeb, dzięki czemu zmiana sposobu żywienia będzie długotrwała, a Ty powoli i stopniowo wyrównasz w organizmie stany nadmiarów i niedoborów. Nie tylko zmniejszysz ryzyko wielu chorób, ale również schudniesz bez wyrzeczeń.

Fragment książki

„Dieta roślinna oparta na świeżych składnikach stanowi z punktu widzenia dietetyki fantastyczne źródło wszystkich rodzajów cukru, a dodatkowo rośliny zawierają również inne wartościowe substancje, takie jak witaminy, związki mineralne, wtórne substancje roślinne oraz błonniki. Wiele osób obecnie je zbyt mało świeżych owoców i warzyw. Dodatkowo istnieją wielkie różnice w ich jakości w zależności od odmiany i sposobu uprawy. Obecnie wiele odmian owoców i warzyw uprawianych jest w kierunku posiadania danych cech, na przykład słodkiego smaku. Supersłodkie ananasy, słodkie jabłka czy łagodne w smaku marchewki bez gorzkiego aromatu sprowadzają pierwotnie zdrowy świat owoców i warzyw do słodkiego towaru. Skutek: większość owoców i warzyw przeznaczonych na handel zawiera, w przeciwieństwie do starych odmian, które można czasami dostać w sklepach z żywnością ekologiczną lub niektórych zakładach ogrodniczych, jedynie niewielką część witamin i związków mineralnych w porównaniu do tej sprzed 30 lat. Niektóre substancje odżywcze zostają utracone również przez długie przechowywanie, gotowanie czy dalszą obróbkę, np. konserwowanie czy mrożenie. Dodatkowo nasz organizm obecnie potrzebuje o wiele więcej witamin, związków mineralnych oraz cukrów prostych niż zalecane ilości. ”

Dodaj własną recenzję

wyłącznie do wiadomości księgarni - nie będzie widoczny przy recenzji
ocena*:
* - pola wymagane

Recenzje

Dorota Owczarek, ocena: 5,0/5
2017-01-08
Czy wiesz, że cukier, zdaniem ekspertów, jest niebezpieczną dla zdrowia substancją, prowadzącą do uzależnienia, podobnie jak alkohol i nikotyna? Czy wiesz że głód cukrzany podobny jest do głodu narkotycznego? Wiele produktów naszego codziennego żywienia to składowe cukrów, jedne cukrów prostych inne cukrów złożonych, z jednymi organizm radzi sobie znakomicie a z innymi raczej nie bardzo. Po co więc pytam dostarczać mu dodatkowo cukru białego, z torebki z którym sobie nie poradzi? a tylko uzależni nasz organizm? To taka informacja przed świętami całkiem przydatna, zamieńmy cukier w wypiekach na zdrowe i dobrze przyswajalne zamienniki cukrowe. Kurt Mosetter jest doktorem medycyny i praktykującym uzdrowicielem. Thorsten Proboust został w 2008 roku przez Gault Millau uznany za kucharza roku. Dr Wolfgan A. Simon przez wiele lat prowadzi badania biochemiczne dotyczące stresu oksydacyjnego, enzymów regulujących metabolizm oraz metody terapii przeciwcukrzycowej. Anna Cavelius jest niezależną pisarką i ekspertką kulinarną zajmującą się tematyką prozdrowotną. Jak wyjść z cukrowego nałogu? według porad z książki. 1.Wykryj pułapki cukrowe 2. Postaw sobie realistyczne cele 3. Przerzuć się na zdrowe cukry, daktyle, syrop cukrowy, syrop z agawy, syrop klonowy, ksylitol, stewię, ksylozę, galaktozę, miód, wybór jest spory 4. Poznaj nowe produkty spożywcze, nie zamykaj się na nowości 5. Sięgaj po odpowiednie owoce 6. Opróżnij magazyn cukru Oto kilka porad o których więcej dowiecie się w książce. Książka bardzo pomocna nawet dla osób które nie mają problemów z cukrem a dzięki zdrowym zamiennikom mogą żyć zdrowiej i radośniej. Polecam również książkę dlatego że 1/3 jej zawartości to super przepisy na zdrowe i pyszne dania w tym smakowite desery. Wszystkie przepisy stworzone zostały przez Thorstena Probousta i do ich wykonania nie potrzeba cukru białego ale zdrowych jego zamienników. Przeczytajcie koniecznie, polecam.
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka