|
Żywienie człowieka t 1 Podstawy nauki o żywieniuNie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
ISBN:
9788301139476
EAN:
978830113947604
oprawa:
Kartonowa Foliowana
Wydawca:
format:
17.0x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
514
rok wydania:
2007
wysyłka:
niedostępny
41,37
zł
Cena detaliczna:
52,40 zł
Produkt niedostępny
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,49 zł
OpisRecenzje
Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu oraz ich zaspokajanie – szczegółowo charakteryzuje składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i jakość zdrowotną produktów spożywczych. Książka omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych, zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia. Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w życie nowych norm oraz regulacji prawnych.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|