|
|
Żywienie w nefrologiizapowiedź
Nie ma jeszcze oceny, możesz być pierwszym, który ocenił!
autor:
ISBN:
978-83-01-24649-5
EAN:
9788301246495
oprawa:
Miękka
Wydawca:
format:
250x176mm
język:
polski
liczba stron:
420
rok wydania:
2025
wysyłka:
po 12.12.2025
110,93
zł
Cena detaliczna:
129,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 110,93 zł
Kompleksowy przewodnik po żywieniu w chorobach nerek - od profilaktyki po terapię żywieniową w zaawansowanych stadiach „Żywienie w nefrologii” pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Sylwii Małgorzewicz to kompleksowe opracowanie poświęcone zasadom postępowania dietetycznego w chorobach nerek – od profilaktyki przewlekłej choroby nerek, przez dietoterapię w jej różnych stadiach, aż po żywienie po przeszczepieniu narządu. Co znajdziesz w książce? Autorzy, specjaliści z zakresu nefrologii i dietetyki klinicznej, w rzetelny i jednocześnie przystępny sposób omawiają kluczowe zagadnienia: zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze u osób zdrowych i z chorobami nerek, profilaktykę chorób nerek, zaburzenia odżywiania i ocenę stanu odżywienia u pacjentów z przewleką chorobą nerek, postępowanie dietetyczne w chorobach nerek ze współistniejącą otyłością i cukrzycą, zasady żywienia w dializoterapii, po transplantacji nerki oraz w ostrym uszkodzeniu nerek, żywienie dojelitowe i pozajelitowe pacjentów nefrologicznych. Dla kogo jest ta publikacja? Publikacja zawiera przykładowe jadłospisy, praktyczne wskazówki oraz aktualne rekomendacje oparte na dowodach naukowych, co czyni ją nieocenionym źródłem wiedzy zarówno w codziennej praktyce klinicznej dietetyków i nefrologów, jak i w dydaktyce akademickiej.
Brak recenzjix
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|